Blog

Optimera bakgrundsbilder i dina formulär

När du designar dina formulär i Formogram kan du ange bakgrundsfärg och bakgrundsbild. Detta är ett mycket bra sätt att ge din enkät, webbanmälan eller inbjudan en personlig prägel.

Du kan lägga upp vilken bakgrundsbild du vill. Ibland passar det riktigt bra med en stor bild som kan agera bakgrund, och ibland kan det passa bra med en mindre bild som repeteras vertikalt eller horisontellt.

Fördelen med små bilder är att de laddar mycket snabbt tillsammans med formuläret även hos användare med hastighet på sin uppkoppling, exempelvis mobila enheter på 3G.

Att lägga upp en egen bakgrundsbild för ditt formulär i Formogram är enkelt.

Klicka på “Välj bakgrundsbild” i formulärdesignern och välj en av standard-bakgrunderna. Har du en egen bild så kan du även ladda upp den direkt till Formogram och inkludera i formuläret.

Här kan du även välja hur du vill repetera bakgrundsbilden om den inte är stor nog att täcka hela webbläsarens fönster när formuläret laddas.

Om du väljer att repetera bakgrunden horisontellt som i exemplet nedan blir resultatet perfekt om du anger färgen i botten av bilden som bakgrundsfärg i formuläret då den färgen kommer att visas där bilden inte visas i bakgrunden.

Resultatet av detta exempel hittar du på http://formogr.am/9NFZ5b

Kontakta oss gärna om du behöver hjälp eller tips på hur du lyckas med bakgrunder i dina formulär.

Kom igång med Formogram

Skapa ditt första formulär på bara ett par minuter.