Nya och uppdaterade formulärmallar

Nu har vi fyllt på med fler formulärmallar som du kan välja mellan för att underlätta skapandet av dina egna formulär i Formogram.

Vi har även uppdaterat flertalet av våra befintliga mallar så att dom inkluderar Formograms senaste fält-typ för val av datum.

Vi arbetar just nu hårt med att sammanställa fler mallar som du kan använda som grund när du skapar formulär i Formogram framöver. Det kommer även att vara möjligt för dig att spara dina egna privata formulärmallar som inloggad hos oss. Fram till dess kan du enkelt skapa en kopia av ett befintligt formulär på ditt konto genom att klicka på Alternativ och sedan Kopiera formulär.

Nytt fält – Datumfält med datumväljare

Ett mycket efterfrågat tillägg till Formogram har precis lanserats i form av ett nytt formulärfält för dina formulär.

Från och med nu kan du inkludera ett formulärfält specifikt för val av datum i dina publika formulär. Det nya fältet hjälper den som fyller i formuläret att välja ut rätt datum genom att visa en kalender med vilken det aktuella datumet enkelt letas upp och väljs ut.

Med ett formulärfält av typen datum minimeras risken för att respondenten anger ett felaktigt datum eller på annat sätt missförstår vilken information som denne förväntas ange i fältet.

En bonus för dig som formulärets avsändare är att du enkelt kan sortera och gruppera inkomna svar på datum i och med att datumet presenteras i samma format för alla inkomna svar.

Vi hoppas att det nya fältet ska göra nuvarande och kommande formulär som skapas genom Formogram ännu bättre och enklare att använda för både dig som avsändare och dina respondenter.

Guide: Skapa inbjudan med begränsat antal platser

Formogram används ofta för olika typer av inbjudningar och anmälningar. Det kan exempelvis vara inbjudan eller anmälan till middagar, konferenser, bröllop, after work eller andra festligheter.

Ett ofta förekommande behov i formulär för anmälan till exempelvis konferenser är att kunna begränsa antal tillgängliga platser för eventet.

Som tur är har Formogram en rad verktyg för tillgängliga för att hantera sådana begränsningar i dina formulär.

12 tips för webbaserade enkäter och formulär

Enkäter är en av de bästa sätten att hålla koll på vad dina kunder och medlemmar tycker och tänker om ert företag eller förening.

Att hämta in synpunkter och feedback från kunder och medlemmar på ett organiserat sätt, och sedan agera utifrån den data som kommer in kommer att öka omsättningen och era kunders upplevelse av er som företag  eller förening.

För att hjälpa till lite med att hämta in data från era kunder och medlemmar har vi satt ihop ett par tips och råd som vi hoppas att ni kommer att ha nytta av vid kommande formulär för enkäter och marknadsundersökningar.

Så får du ökad svarsfrekvens på dina enkäter och marknadsundersökningar

Ofta känns det inte speciellt spännande att få en fråga om att delta i en marknadsundersökning eller svara på en enkät från exempelvis företag du har gjort affärer med tidigare.

Man upplever kanske att man inte har tid just då, att ens att-göra lista är för lång, eller inkorgen för stor. Därför är det extra viktigt att se över hur du formulerar inbjudan och formulär så att det är optimerat för en så hög svarsfrekvens som möjligt.

Här kommer ett par tips som gör att det blir enklare för dina mottagare att svar på enkäter skapade genom Formogram.

Nytt fält – Personnummer

Vi lade nyligen till ett nytt fält för dina formulär i Formogram med stöd för hantering av svenska personnummer för privatpersoner.

Det nya fältet för personnummer kontrollerar den angivna informationen enligt formatet yymmdd-xxxx och kontrollerar även andra delar av informationen så som datum och att kontrollsiffrorna stämmer.

Du hittar det nya fältet i formulärbyggaren redan nu.
Mycket nöje.

Kom igång med Formogram

Skapa ditt första formulär på bara ett par minuter.