Blog

Guide: Ta betalt genom formulär i Formogram

Vi uppdaterade nyligen Formogram med en ny funktion som gör det möjligt för dig att ta betalt av respondenter i samband med att de fyller i formulär. Respondenten (den som anmäler sig via ditt formulär) kan välja att betala med Visa, MasterCard eller genom bankernas direktbetalning.

Betalning sker säkert och bekvämt genom den svenska betal-tjänsten Payson.

Betalningar för dina formulär är tillgängligt för alla konton, oavsett kontoplan, och passar perfekt för dig som vill ta betalt för anmälan till konferenser, mässor, eller vill sälja varor på ett snabbt och smidigt sätt.

Hur kommer jag igång?

Vi har arbetat hårt med att göra det mycket enkelt att aktivera betalningar i dina formulär i Formogram. För att komma igång behöver du bara följa tre enkla steg.

  1. Ange obligatoriska fält för e-postadress, förnamn och efternamn i ditt formulär
  2. Skapa ett gratis konto hos Payson
  3. Aktivera betalningar för formuläret i Formogram

Steg 1 – Skapa formulär

Skapa ett nytt eller uppdatera ett befintligt formulär och utforma frågorna så att du får in den information du behöver från varje respondent som anmäler sig.

Det enda du behöver göra för att kunna aktivera betalningar i formuläret är att ta med obligatoriska fält i formuläret för respondentens förnamn (Textfält), efternamn (Textfält) och e-postadress (E-postfält).

När du är nöjd med ditt formulär (frågor, inställningar, design etc.) så går du tillbaka till översikten där du hittar alla dina formulär i Formogram.

Steg 2 – Skapa ett Payson-konto

Du behöver ett konto hos Payson för att kunna ta emot betalningar. Ett konto hos Payson är kostnadsfritt. När du skapar ett konto hos Payson anger du din e-postadress som användarnamn.

Steg 3 – Aktivera betalningar

Klicka på Betalningar på formuläret för att komma till inställningarna för betalning.

För att aktivera betalningar för ditt formulär måste du förse Formogram med ett par detaljer om betalningen. Ange e-postadressen för ditt Payson-konto i det första fältet i inställningarna.

Ange en betalningsreferens för formuläret.
Referensen kommer att synas i samband med betalningen, och kommer att vara sökbar hos Payson vid arbete med ekonomisk uppföljning etc.

Ange totalkostnad för betalningen samt momssats. Kostnaden ska anges inklusive moms.

I sista steget anger du vilka av fälten i ditt formulär som används för att ta upp respondentens e-postadress, förnamn och efternamn. För att fälten ska vara valbara måste de vara markerade som obligatoriska i inställningarna för fältet, samt vara av rätt typ (textfält för efternamn och förnamn, e-postfält för e-postadress).

Spara inställningarna.
Betalningar är nu aktiverade för ditt formulär och du är igång.

Ett enkelt exempel på hur ett formulär med betalning aktiverat hittar du på: formogr.am/b9s2hWlE2h

Var hamnar jag pengarna som betalas in?

Pengarna som betalas in av dina respondenter hamnar på ditt konto hos Payson. Du kan när som helst föra över pengarna till valfritt bank-konto, Bankgiro eller Plusgiro. Payson och Formogram tar ut en kostnad i samband med betalningar.

Har du frågor om att ta mot betalningar genom dina formulär i Formogram?
Tveka inte att kontakta får fantastiska support.

Kom igång med Formogram

Skapa ditt första formulär på bara ett par minuter.