Blog

Google Maps i din inbjudan eller enkät

Du som har använt Formogram ett tag känner säkert till att du kan inkludera mellanrubriker i dina formulär. Mellanrubriker bestående av en titel och eventuell brödtext är ett perfekt sätt att dela upp större formulär för inbjudningar eller enkäter i mindre sektioner.

Vad du kanske inte visste är att du även kan använda mellanrubriken för andra ändamål, exempelvis för att bädda in en karta med vägbeskrivning med hjälp av Google Maps. Här visar vi hur enkelt det är att få till för din kommande inbjudan.

1. Navigera till Google Maps och sök fram den adress du vill visa i din inbjudan

2. Klicka på “Länka” ikonen i toppen av sökresultatet och kopiera sedan koden som visas i fältet “Klistra in HTML för att bädda in på webbplats”

3. Skapa en ny mellanrubrik i ditt formulär i Formogram

4. Ange valfri titel för mellanrubriken och klistra sedan in koden från Google Maps i fältet “Instruktioner till den svarande” i Formogram

För att kartan ska visas optimalt i ditt formulär rekommenderar vi att du ändrar bredden på kartan i formuläret. Det görs enkelt genom att sätta parametern “width” i den inklistrade koden till värdet 100% enligt bilden ovan.

Om du vill visa en högre karta kan du även ändra fältet “height” till ett högre värde.

Du har nu inkluderat kartan från Google Maps i ditt formulär. Sektionen med kartan kan flyttas runt i formulärbyggaren på samma sätt som en vanlig fråga eller andra mellanrubriker.

Resultatet från detta exempel hittar du på http://formogr.am/3ySa6b

Kom igång med Formogram

Skapa ditt första formulär på bara ett par minuter.