Blog

5 tips för en bra webbanmälan till ditt event

Med Formogram är det enkelt att skapa formulär för webbaserade anmälningar till events, middagar, bröllop etc. I många fall kan utformningen av inbjudan vara direkt avgörande för hur många deltagare du får till det event om du planerar.

Här har vi sammanställt 5 tips som kan göra ditt event och din webbanmälan mer intressant för alla inbjudna deltagare.

1. Inled inbjudan med en kort teaser.

De första 3 meningarna i din inbjudan är de absolut viktigaste när det gäller att göra svaranden intresserad. Se till att inledningen innehåller korta kraftfulla meningar som gör att man vill veta mer och läsa vidare.

2. Inkludera video om möjligt

Om du har möjlighet är det ofta mycket givande att inkludera ett videoklipp från exempelvis tidigare events i inledningen av inbjudan. Videoklipp får alltid mycket uppmärksamhet och kan i detta fall göra deltagaren än mer intresserad av att delta i det kommande eventet.

3. Håll detaljerna korta och korrekta

En annan mycket viktig detalj är presentationen av den viktiga informationen så som Datum och tid, plats, eventuella kostnader, specialinformation etc.

Håll denna information något separerad från den inledande texten så att man tydligt ser dessa detaljer även om man snabbt ögnar igenom inbjudan. Oklara detaljer om ditt event gör deltagaren oviss och resulterar sannolik i ett uteblivet svar.

4. Inkludera länkar till mer detaljerad information

Om du har ett behov av att informera mer i detalj om ditt event, så som exempelvis agenda, program etc, så är det en bra idé att lägga ut denna information utanför själva inbjudan och sedan länka in artikeln eller dokumentet i inbjudan.

För mycket information i samband med registreringen kan göra att deltagaren lämnar anmälan innan denne kommit ner till formuläret. Visa höjdpunkterna i programmet i inbjudan hellre än alla detaljer direkt.

5. Missa inte att informera om erbjudanden etc.

Om du kommer att bjuda på mat, give-aways, seminarier etc. så se till att det framgår tydligt i anmälan. Sådana erbjudanden är mycket effektiva för att få fler deltagare till ditt event.

Ta chansen att delge ett par av de saker eller upplevelser som deltagarna kommer att få och berätta om ett par “överraskningar” för att ytterligare höja förväntningarna.

Kom igång med Formogram

Skapa ditt första formulär på bara ett par minuter.